Sötningsmedel
I den första delen av denna viktiga information avslutade jag med en varning -
Det planeras att Aspartame snart kommer att kallas "AminoSweet"….
-bara för att försöka lura oss till att fortsätta "använda", göra oss sjuka och i många fall orsaka vår död (!) - ja, så giftigt är det faktiskt vid långvarigare bruk!
Tillverkarna drar sig inte för att muta "experter", korrumperade organisationer, massor av (falsk) reklam, för att stödja deras påstående att Aspartam är ett bra och ofarligt sötningsmedel. Rena rama kriminaliteten alltså!
Vad är Aspartam egentligen?
(Inte så) kärt barn har många, många namn…. bl.a E951….
Aspartam består av tre kemikalier;
Asparaginsyra -40%
Fenylanin -50%
Metanol - 10%
Dr Russel Blaylock är doktor i neurokirurgi vid Universitetet I Mississippi, USA,
han har nyligen kommit ut med en bok som ingående förklarar hur regelbunden konsumtion/intag av Asparaginrsyra från Aspartam skadar kroppen.
Dr. Blaylock hänvisar till nästan 500 referenser i den vetenskapliga litteraturen för att påvisa hur överdrivna nivåer av stimulerande aminosyror såsom Asaparaginsyra och Glutaminsyra (omkring 99% av MSG-Glutamat- är Glutaminsyra) i vår mat orsakar allvarliga, kroniska neurologiska sjukdomar och massor av andra akuta symptom!
(har du någonsin fått huvudvärk efter att ha ätit på t.ex Asiatisk restaurang? -där används ofta Glutamat som smakförstärkare).
Aspartam och Glutamat fungerar som nervtransmittorer i hjärnan genom att möjliggöra
kommunikationen mellan neuroner.
Alltför höga nivåer i hjärnan av dessa transmittorer dödar vissa neuroner genom att de tillåter höga mängder kalk att komma in i cellerna.
Detta inflöde triggar mängder av fria radikaler,"excitotoxiner" - de överstimulerar neuronerna till döds!
Asparaginsyra är en aminosyra. När man intar den i sin "fria" form (inte bunden till protein) så höjs nivåerna av både Aspartam och Glutamat, vilket i sin tur leder till de höga nivåerna neurotransmittorerna i vissa områden i hjärnan.
Bloodbrain barrier (blodhjärna barriären), vilken i normala fall ska skydda mot inflöde av glutamat och asparaginsyra och även andra gifter;
1. Är inte fullt utvecklad under uppväxtåren.
2. Skyddar inte fullkomligt alla områden i hjärnan
3. Är ofta skadad av otaliga olika kroniska och/eller akuta tillstånd
4. Låter små mängder av alltför höga nivåer av glutamat och aspartam "sippra in", även då den fungerar normalt och är intakt.
Glutamat och Aspartam i hjärnan börjar alltså sakta men säkert att förstöra neuroner.
Majoriteten av neurala celler (75% eller mer) i ett visst område kan vara förstörda innan man upptäcker kliniska symptom på kronisk sjukdom.
Några av de många sjukdomarna inkluderar:
-MS
-ALS
-Minnesförlust
-Hormon problem
-Hörsel problem
-Epilepsi
-Alsheimers sjukdom
-Parkinsons
-Hypoglykemi
-AIDS
-Hjärntumör
Fenylanin
Fenylanin är en aminosyra som normalt återfinns i hjärnan.
Människor med en genetisk oförmåga att bryta ner fenylanin (PKU) har visat sig ha onormalt höga nivåer i hjärnan, vilket ibland kan leda till döden.
Det har visat sig att när man intar Aspartam, speciellt tillsammans med kolhydrater, så kan det leda till mycket höga nivåer av fenylanin i hjärnan, också hos dem som inte har PKU.
Detta är inte bara en teori, det har mycket riktigt visat sig att människor som intagit stora mängder Aspartam under en längre tid har förhöjda nivåer av fenylanin i blodet.
Stora mängder av fenylanin i hjärnan kan ge orsak till lägre nivåer av Serotonin, vilket kan leda till både ångest och depression.
Dr. Louis Elsas gav sitt vittnesmål inför USA's kongress där han visade att höga fenylanin värden i delar av hjärnan kan vara extremt farligt, speciellt för foster och nyfödda barn.
Ett exempel på ett fall av extremt höga fenylanin nivåer i hjärnan orsakat av Aspartam
publicerades i "Wednesday Journal". Artikeln heter "An Aspartame nightmare".
John Cook började dricka 6-8 diet läsk varje dag.
Symptomen började med ofta förekommande huvudvärk och minnesförlust.
Han började få sug efter mer Aspartam sötad dryck. Hans tillstånd försämrades så mycket att han upplevde stora humörsvängningar och våldsamma raseriutbrott!
Hans blodvärde visade på 80mg/dl fenylanin!
Även hans hjärnfunktion var onormal och det fanns hjärnskador.
Såsmåningom, efter att ha slutat dricka diet läsken, blev han dramatiskt bättre.
Dr. Blaylock skriver i sin bok, "tidigare studier som gjorts för att mäta Fenylanin's anhopning i hjärnan var bristfälliga. Forskarna mätte bara vissa områden, och noterade inte den stora ökningen av Fenylanin i hypofysen, medulla oblongata och
corpus striatum, vilka hade de högsta nivåerna".
Blaylock fortsätter med at påpeka att överdriven ackumulering av fenylanin i hjärnan kan orsaka schizofreni eller krampanfall.
Därför kan det ju höja läkemedels företagens försäljning av serotonin upptagning medicin, såsom Prozac, och även mediciner som kan kontrollera schizofreni och krampanfall! THINK about it!
Metanol
Metanol/ träsprit är ett dödligt gift.
Det var ju inte helt ovanligt "förr" att desperata alkoholister drack träsprit och blev blinda eller dog…
Metanol frisätts gradvis i tunntarmen när metylgruppen av Aspartam stöter på enzymet "chymotrypsin".
Fri metanol skapas från Aspartam, när det värms upp till över 30 grader Celsius (kroppstemperaturen 37 grader!). Eller då "maten" som innehåller aspartam värms eller
förvaras alltför varmt.
Metanol bryts ner till Myrsyra och Formaldehyd i kroppen. Formaldehyd är ett dödligt
nervgift.
Det rekommenderade minsta intaget av dessa metaboliter är 7.8mg/dag.
En 1 liters flaska dryck, sötad med Aspartam, innehåller c:a 56mg of metanol(!).
De som konsumerar många av dessa drycker kan få i sig mycket mer…
Orsakar Cancer
Aspartam är ett multi-potentiellt gift, även när intaget är 20mg/dag per kroppsvikts kilo.
Det är lägre än vad den amerikanska FDA rekommenderar (50mg) och EU (40mg).
Experiment med råttor har visat sig öka frekvensen av elakartade tumörer.
I honråttorna ökar det leukemi och lymfom, likaså cancer celler i bäckenet och urinröret.
Hanråttorna fick ökad frekvens av elakartade tumörer i perifera nervsystemet (PNS).
Vad är Sucralos?
I USA har det namnet "Splenda".
Inom EU har det E-nummer E955
Det är 500-600ggr sötare än socker och dubbelt så sött som sackarin och fyra gånger så sött som Aspartam.
Dr.James Bowen, forskare och biokemist rapporterar:
Sucralose är helt enkelt "klor socker" en klorkolförening. Vanliga klorkolväten inkluderar många olika former, alla dödliga.
Klor är naturens kamphund, mycket lättretad och vildsint! Det är ett grundämne som används i blekmedel, disinfektionsmedel och insektsmedel bl.a
Sucralose är en manipulerad socker molekyl, i sitt manipulerade tillstånd så blir den alltså en klorkolförening och i samma grupp som DDT(!) bl.a
Sucralos, en klorkolförening, har förmågan att leverera klor direkt in i våra kroppsceller helt enkel genom vår matsmältnings process.
Vid tester av Splenda/E955 så visade sig att levern blev svullen, precis såsom alla klorkolföreningar gör. Njurarna blev förkalkade, hjärnan och nervsystemet skadades.
Utan att gå in på detalj här så kan man väl bara säga - Undvik alla de sötningsmedel
som beskrivs ovan!
Själv brukar jag söta med Stevia (steviosides) som kommer ifrån bladen på en grön buske i SydAmerika där den har använts i 1000-tals år.
Stevia verkar nyligen har kommit till Sverige….
MEN (tyvärr) om man läser på många av de olika förpackningarna de har i affärerna så ser man att de har blandat i Sötningsmedel!
Ren Stevia är nämligen, förhållandevis, ganska dyr.
Håhåjaja! Vad ska man säga om detta?? Det är ju heltokigt!
- Läs innehållsförteckningarna noga (även om det faktiskt är vissa ämnen som mat producenterna inte behöver lista! - men det får bli en annan historia.)
Ha det så gott! Ta hand om dej själv!
BK
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar