torsdag 7 december 2023

Din kropp ger dej ofta ledtrådar när något inte stämmer..

När jag ser tillbaka på mina snart 35år som proffessionell hudvårdsterapeut, och snart 15 år sedan min examen “Bachelor of science in Natural health”.....då tänker jag på allt som jag har lärt mej under dessa år och inser att jag har massor som jag skulle vilja dela med mej av! 
-både sånt som kanske är ”nytt” för dej eller som du redan kanske visste. 
Jag har bl.a lärt mej att man ofta kan få en uppfattning av en hel del kroppsliga problem genom att se på och undersöka kroppens största organ - HUDEN! 
Detta har jag ofta observerat då jag har gett behandlingar, men jag har ochså gått på utbildningar och kurser, framför allt i mitt gamla hemland USA. 
Följande text tar jag alltså upp olika utseende och tillstånd på huden, och vad det kan eventuellt betyda och vilka ledtrådar det kan ge. 
Eftersom denna listan kan bli ganska lång så tänkte jag göra inlägg under en tid. 
BRUSTNA BLODKÄRL 
Din hudläkare kommer antagligen inte att prata om detta…men många hudproblem har en direkt relation till problem med magen.

Har du rosiga kinder och/eller brustna blodkärl på näsan? Kanske en del tror att du dricker för mycket alkohol....utan att det är fallet. Vad många inte inser är att det mycket ofta finns en starkt samband mellan detta och låg magsyra. Allt eftersom vi åldras så är detta ganska vanligt. Med tiden så producerar vi alltså otillräckligt med ”hydrochloric acid”(magsyra) och enzymet ”pepsin” vilket är nödvändigt för att bryta ner maten, särskilt då för att spjälka protein till aminosyror-byggstenarna i kroppen!

Jag har haft flera kunder genom åren som har fått diagnosen ROSACEA (eller de ha inte vetat det tills jag förklarat).
Oftast, bara en kort tid efter de har börjat ta tillskott av HCL/Pepsin så läker huden - och du både mår bättre och ser bättre ut! 

OBS! HCL tillskott skall aldrig användas i kombination med Aspirin, Ipren och liknande antiinflammatoriska  mediciner. Tala med din doktor. 
Är ditt ANSIKTE RÖTT, och du har vad som ser ut som små kvisslor, särsklt i pannan och på kinderna? Du har kanske till och med acne liknande röda svullna utslag.....  
Hudläkaren har då antagligen gett dej diagnosen ACNE ROSACEA och skrivit ut något läkemedels recept. 
Men, visste du att även detta nästan alltid har sin orsak i låg magsyre produktion. Genom att ta tillskott så kommer det antagligen inte bara hjälpa din matsmältning utan ochså bekämpa Acne rosacea. 

 Jag har skrivit om magsyra i tidigare inlägg. Link: https://kroppenosjalen.blogspot.com/search?q=MAGSYRA  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar